Гръцките власти се подготвят за постепенно облекчаване на мерките, като първо

...
Гръцките власти се подготвят за постепенно облекчаване на мерките, като първо
Коментари Харесай

Гърция започва постепенно облекчаване на мерките

 Гръцките управляващи се приготвят за постепенно облекчение на ограниченията, като първо ще отворят заведенията навън и магазините. Търговците в Атина са подготвени за митинги, в случай че обещанието не бъде спазено. 

През месец април последователно стартира отваряне на комерсиалните магазини, заведенията навън и учениците се връщат в учебно заведение. Това съобщи гръцкият вицепремиер  Акис Скертцос пред държавната телевизия ЕРТ.

Той разясни, че имунизирането, независимите проби и хубавото време са предпоставки за безвредно възобновяване на ритъма на живот.

Властите предизвестяват, че прецизно ще се съблюдава протокола за епидемологични ограничения. Дори се обмисля в затворени пространства жителите да носят двойна маска.

Министърът на опазването на здравето Кикилиас също даде вяра, за унищожаване на част от ограниченията.

В същото време от Търговската камара в Атина предизвестиха изрично,че в случай че комерсиалните магазини не отворят на 5-ти април стартират всеобщи митинги на търговците в цялата страна.

Очаква се до края на седмицата, въз основата на предложенията на вирусолозите, държавното управление да разгласи отпадане на част от възбраните.

В последните дни се отбелязва лек спад на броя на инфектираните, само че високо остава равнището на приетите в болница, акцентират виросолозите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР